IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Попов: Има огромно увеличение на бюджетите за интернет видео реклама

Рано или късно цялата телевизия ще стане дигитална, смята маркетинг специалистът от Interactive Share

11:49 | 04.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

„През последните няколко години се забелязва огромно увеличение на бюджетите за интернет видео реклама, което е напълно естествено. Населението вече свикна с интернет, увеличават се хората, които изобщо не гледат телевизия. В същото време съдържанието, което може да намери човек в интернет, е много по-богато от това в телевизиите“. Това мнение изказа Мартин Попов от Interactive Share в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков, който коментира актуалните тенденции в дигиталната индустрия в светлината на последните данни около най-голямата видео платформа в света YouТube. 

Припомняме, че в началото на седмицата компанията обяви, че вече е надминала своеобразния крайъгълен камък от 1 млрд. часа гледаемост на ден. По-късно стана ясно, че тя ще започне да излъчва ефирни телевизионни канали с цел да привлече все по-малко гледащите телевизия по традиционния начин потребители.

Радостна новина ли е бумът в онлайн видеото? „Много зависи от гледната точка, за телевизиите едва ли е така. За нас като рекламна агенция определено е много добра новина, защото показва нещо много важно – хората все повече започват да гледат телевизия основно в дигиталните канали, което значи, че рекламодателите все повече ще искат да инвестират във видео съдържание“, заяви Попов.

По думите му рано или късно цялата телевизия ще стане дигитална и това не е изненада за никого. Според Попов обаче въпросът е как рекламодателите могат да извлекат предимство от това.

„Вярвам, че в България през следващите 1-2 години всеки рекламодател, в която и категория да реши да инвестира, ще може да го направи много лесно. Цените са много достъпни, таргетирането е доста ефективно, измеримостта също“, допълни гостът.

Вижте целия коментар в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още