IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След 18 години Netflix се разделя с един от ключовите си мениджъри

Главният продуктов директор Нийл Хънт ще напусне компанията през юли

15:24 | 08.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Нийл Хънт, един от главните архитекти на стрийминг услугата на Netflix и главен продуктов директор, напуска компанията след 18 години в нея, съобщава Bloomberg.

Грег Питърс, ветеран в Netflix, работил с телекомуникационни доставчици и производители на потребителска електроника от цял свят, ще замени Хънт от юли, съобщи компанията в петък. Питърс наблюдава разширяването на Netflix в Япония през 2015 г. и е работил с Хънт като ръководител на стрийминг услугите и партньорствата.

Компанията не представя причина за оставката на Хънт и не отговаря на исканията за коментар.

Хънт бе отговорен за всичко от дизайна на Netflix услугата до алгоритма, който препоръчва филми и управлява техническите предизвикателства в най-популярната платена видео услуга в света, наложена в 190 страни.

Инвеститорите обикновено пренебрегват трудностите при доставянето на видео услуги онлайн с висока резолюция на милиони домове в цял свят, като вместо това се фокусират върху годишния бюджет за филми и телевизионни програми в размер на няколко милиарда долара.

„Грег и Нийл са си сътрудничили през годините, за да направят изживяването с Netflix в целия свят наистина забележително“, казва главният изпълнителен директор Рийд Хейстингс в изявлението.

Хънт е работил в компанията Pure Software, която бе основана от Хейстингс преди Netflix.

По план Netflix би трябвало да представи резултатите си за първото тримесечие на 17 април. Акциите на компанията са поскъпнали с 16% от началото на годината спрямо 5,2% за индекса S&P.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още