IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon ще разчита на нискотарифен превозвач за пратките си

Sun Country Airlines ще доставя пратките на концерна с десет преобразувани товарни самолета Boeing 737-800

11:58 | 18.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс, архив</em></p>

Снимка: Ройтерс, архив

Американският технологичен концерн Amazon се обръща към необичаен партньор, за да  разшири бизнеса си с доставка на пратки - нискотарифна авиокомпания.

Sun Country Airlines, малка авиокомпания от Минеаполис, ще оперира за Amazon флотилия от десет преобразувани товарни самолета Boeing 737-800 от второто тримесечие на 2020 г.

Amazon разраства своето подразделение Amazon Air, което в момента разчита на карго авиокомпаниите Atlas Air и ATSG за разпределяне на пратките. Amazon притежава варанти за закупуване на миноритарни дялове и в двете компании и се опитва сам да осъществява все повече логистични операции. През юни Fedex обяви, че няма да поднови договора си за експресни доставки с Amazon в Съединените щати, припомня CNBC.

Sun Country, която е собственост на частната акционерна компания Apollo Global Management, ще използва шанса, за да помогне за изравняване на сезонността при полетите във ваканционните сезони, които се покачват през първото тримесечие, когато почиващите се отправят на юг, заявява изпълнителният директор Джуд Брикър пред CNBC.

Тези сезонни колебания са сред „основните предизвикателства, които имаме пред разрастването на нашия бизнес“, пояснява Брикър и добавя, че търсенето на продукти от Amazon достига пика си през четвъртото тримесечие преди периода на пика на авиокомпанията.

Сделката се е сключила през миналата седмица, но Брикър казва, че първо се е обърнал към Amazon, за да се опита да продаде на компанията използван самолет, което не е завършило с успех. Тогава Amazon отново се е обърнала към Sun Country за сключване на карго сделка.

„Това впрочем тогава не беше част от плановете ни“, пояснява изпълнителният директор на авиокомпанията.

Sun Country ще открие още 150 работни места за пилоти през следващите 18 месеца, с което общият им брой ще достигне 500. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още