IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакери изнудват германския производител на инструменти Einhell

Досега групата Maze бе активна предимно в Америка и Италия

18:46 | 31.12.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: компанията</em></p>

Снимка: компанията

Става дума за особено дръзко начинание: От няколко седмици хакерската група Maze изнудва компании и публични институции, че е отнела от тях лични данни в голям мащаб и заплашва да ги публикува. Досега групата бе активна предимно в Америка и Италия. Сега обаче явно е ударила за първи път германска компания.

Хакерите твърдят, че са подготвили за сваляне на своя сайт безброй големи пакети данни от публично търгуваната компания, производител на акумулаторни инструменти Einhell. Компанията от Ландау е известна и с сътрудничеството си с BMW в сериите за електрически състезания Формула E.

„Ето компании, които не искат да сътрудничат с нас и се опитват да скрият успешната ни атака срещу техните системи. Очаквайте вашите бази данни и лични писма тук“, парадират на уебсайта си хакерите. Според тях досиетата на Einhell датират от 19 декември. Според хакерската група данните са от Германия, както и от световни филиали.

„Файловете изглеждат автентични, точно както файловете, които са публикувани от други компании", казва Брет Калоу от компанията за киберсигурност Emsisoft, цитиран от Handelsblatt. Данните, които хакерите са откраднали от американската община Пенсакола в средата на декември, също са се оказали истински. Кибератаката във Флорида привлече вниманието в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Romeova
преди 4 години
На сайта по-долу описвам звуковия терор на злите си съученици от Враца. Обикалям света, а те от злоба ме държат под сателитно наблюдение и малтретират 24/7. Преди 10 години живях с грозен и беден програмист, който след като го изоставих ме хакна и ми разби живота.https://krasimira.webnode.com
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Един Българин
преди 4 години
Айнхел си го заслужават. Супер скапана бормашина на супер висока цена от супергерманска верига си купих и понеже не я използвах 2г съответно ремонтът е няколко пъти по-скъп от нова от същия клас. Явно Айнхел и дистрибуторите им не ценят парите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още