fallback

Инвестиция на Blackstone оцени основана от българи компания на 900 млн. долара

Dynamo Software осигурява облачна технология, която помага на инвестиционните компании да управляват своите отношения с клиенти

10:46 | 10.09.21 г. 1

Blackstone - един от лидерите на пазара за частни капиталови инвестиции, ще се присъедини към инвестицията на Francisco Partners и ще вложи средства в софтуерната компания Dynamo Software Inc, пише Wall Street Journal. Dynamo предоставя услуги, които обслужват индустрията за алтернативни инвестиционни фондове, включително и частните капиталови инвестиции.

Сделката оценява основаната от български екип Dynamo Software Inc. на 900 млн. долара.

Dynamo осигурява облачна технология, която помага на инвестиционните компании да управляват своите отношения с клиенти. Сред клиентите на базираната в Уотъртаун, Масачузетс, компания са дружества за рисков капитал и частен капитал, както и хедж фондове и компании инвестиращи в недвижими имоти. Dynamo работи и с институционални инвеститори, като фондации и дарители, а Francisco е един от клиентите ѝ.

Blackstone подкрепя Dynamo със средства от своя фонд за растеж, който достигна тавана си от 4,5 млрд. долара през март. Компанията обикновено влага между 150 и 600 млн. долара във всяко дружество, което подкрепя с пари от фонда.

Francisco Partners, която работи в технологичния сектор, първоначално инвестира в Dynamo през 2017 г. от своя оценяван на 600 млн. долара Francisco Partners Agility LP fund. Той се фокусира върху сделки, които са по-малки от тези, които фондът подкрепя с пари от основните си фондове за придобиване. Francisco реинвестира в Dynamo от своя 6-ти основен фонд, който приключи набирането на средства през 2020 и достигна 7,45 милиарда долара.

В момента Dynamo има офиси освен в САЩ и в България, Обединеното кралство, Сингапур и Хонконг. За какво ще ползва парите компанията вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:51 | 13.09.22 г.
fallback