fallback

Индия обвинява местни мениджъри на Amazon за контрабанда на марихуана

Чрез платформата са били продадени около 1000 кг марихуана на стойност приблизително 148 000 долара, твърди полицията

09:53 | 22.11.21 г.
Автор - снимка
Създател

Индийската полиция съобщи през уикенда, че е повдигнала обвинения срещу висши ръководители на местното звено на Amazon.com по закона за наркотиците в дело за предполагаема контрабанда на марихуана чрез онлайн търговеца на дребно.

Полицията в централния щат Мадхя Прадеш е арестувала двама мъже с 20 кг марихуана на 14 ноември и е установила, че са използвали уебсайта на Amazon India, за да поръчат и допълнително пренасят веществото под прикритието на листа от стевия, естествен подсладител, в други индийски щати, предава Ройтерс.

Щатската полиция каза в изявление, че изпълнителните директори на Amazon India са посочени като обвиняеми съгласно Закона за наркотичните и психотропните вещества поради различия в отговорите, предоставени от компанията в отговор на полицейски въпроси, както и факти, открити при дискусия. Полицията не разкрива данни за това колко ръководители са обвинени.

Полицията, която преди това е привикала и е говорила с ръководителите на Amazon по случая, изчислява, че чрез платформата са били продадени около 1000 кг марихуана на стойност приблизително 148 000 долара.

Концернът заяви в допълнително съобщение, че не позволява публикуването на обяви и продажбата на законово забранени продукти, добавяйки, че предприема строги действия срещу продавачите в случай на някакво нарушение.

„Уведомени сме за проблема и в момента го разследваме“, каза Amazon за предполагаемата контрабанда на марихуана.

През последните години индийските власти засилиха усилията си за борба с незаконните вещества. Много индийски топ актьори и телевизионни лица са обект на контрол от страна на служителите по наркотиците от миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:29 | 14.09.22 г.
fallback