IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почти 17 милиона SMS-а са изпратили българите за Нова година

Най-активни в пращането на съобщения са били абонатите на GLOBUL

11:57 | 02.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Почти 17 милиона SMS-а са изпратили българите за Нова година
Близо 17 млн. кратки текстови съобщения са отчели трите български мобилни оператора в периода между 12 часа на обяд на 31-и декември 2013 г. и 24 часа на 1 януари 2014 г.
 
Най-много SMS-и са били пратени чрез мрежата на GLOBUL – 6,48 млн. съобщения.
 
В същия времеви период в мрежата на VIVACOM са били изпратени около 4,5 милиона SMS-а, а Мтел докладва за около 6 милиона съобщения, от които 126 000 са били пратени през сайта.
 
Изпращането на SMS-и от мобилни към мобилни абонати в мрежата на Мтел е започнало да се увеличава още вечерта преди настъпването на новата година, а честитки чрез кратки съобщения продължават да се разменят дори и днес, като най-висока е активността на клиентите на Мтел в първия ден на 2014 година.
 
Подобна е била и тенденцията около коледните празници, поясняват от оператора. Припомняме, че за Коледните празници абонатите на трите телеком оператори у нас са изпратили над 16,5 млн. текстови съобщения с празнични пожелания.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още