fallback

Кабинетът одобри концепцията за Държавна агенция "Електронно управление"

Предвижда се създаването и на държавно предприятие "Единен системен оператор"

14:48 | 10.06.15 г.
Автор - снимка
Създател

Кабинетът одобри концепцията за създаване на Държавна агенция "Електронно управление", съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Новата агенция ще се създаде на базата на дирекция "Електронно управление" в Министерството на транспорта и Изпълнителната агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи".

Агенцията ще поддържа централизирани регистри за нуждите на електронното управление, други централизирани регистри, държавен частен облак и комуникационната мрежа на държавната администрация.

Предвижда се създаването и на държавно предприятие "Единен системен оператор", чиято основна функция е осигуряването на непрекъснатост във функционирането на ИКТ-системите в държавната администрация при зададено ниво на обслужване.

Предприятието ще се занимава с разработка и интеграция на електронни услуги, делегирано управление на междуведомствени проекти, защита на информационната сигурност на приложните системи и електронните услуги, поддръжка и системна администрация на бази данни, информационни системи и услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:03 | 14.09.22 г.
fallback