IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Orange може да купи Bouygues Telecom

Все още не са известни отговорите на много въпроси относно придобиването, включително цената и антитръстовите проблеми

17:42 | 22.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Френската телекомуникационна компания Bouygues Telecom може да бъде придобита от Orange, пише TechCrunch.

Новината стана ясна след множеството слухове, че телекомът си търси купувач. Този ход ще бъде особено важен за Orange, защото може да ѝ помогне да запази лидерската си позиция във Франция.

В момента Bouygues Telecom се намира в трудна ситуация. Тя е между два телекомуникационни гиганта от една страна (Orange и SFR/Numericable), и един млад и агресивен конкурент на пазара на мобилни услуги (Free).

От една страна Bouygues Telecom не разполага с огромните мрежи на първите две, нито пък може да се конкурира ценово с Free заради оперативните си разходи. Освен това откакто във Франция има четири мобилни оператора, индустрията стана изключително конкурентна.

И все пак изненадващо Orange е потенциалният купувач. Той все още е водещият оператор във Франция и инвестира непрекъснато в своята инфраструктура. Не е нужно Orange да купи Bouygues Telecom, за да разшири мрежата си или да се сдобие с повече клиенти. Но с този ход може да направи телеком пейзажа във Франция по-малко конкурентен - чудесен начин да вдигне цените.

Не е ясно точно колко планира да плати Orange за придобиването. Съществуват и няколко неизвестни около антитръстовите въпроси. Възможно е тя да даде част от Bouygues Telecom на Free например, така последната да остане конкурентна, а Orange/Bouygues Telecom да не стане прекалено голяма.

По сделката все още се преговаря, но тя може да има някои значителни последствия за телекомуникационната индустрия във Франция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още