IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Line пуска приложение за конферентни разговори с 200 души

Компанията се оправя срещу големи конкуренти, като Skype и KakaoTalk

13:21 | 05.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Японската компания Line Corp създаде Pipcorn Buzz - ново мобилно приложение за Android, което позволява на потребителите да се включват в конферентни разговори за 200 души, пише The Wall Street Journal.

Други приложения, като Skype, Google Hangouts и KakaoTalk също предлагат безплатни разговори с видео, но ограничават броя на участниците в тях.

Line, която е създателка на популярното едноименно мобилно приложение, представи новия си продукт като заместител на платените услуги за конферентни разговори, използвани от бизнеса.

В момента приложението е достъпно по цял свят и поддържа 18 езика, като е планирана и версия за iPhone.

Компанията Line е базирана в Токио и е собственост на южнокорейската Naver Corp. Фирмата предлага безплатно изпращане на съобщения и разговори през нейното приложение, като генерира приходи от продажбата на стикери, игри и други услуги.

Макар да изостава спрямо конкуренти като WhatsApp и WeChat, тя се представя добре в Япония и е популярна в близките азиатски страни. Line има 205 млн. активни потребители месечно, като 123 млн. от тях са от Япония, Тайван, Тайланд и Индонезия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още