IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вноските за пенсия вече могат да се контролират през мобилен телефон

Каменната ера в пенсионното осигуряване в България приключи, твърди изпълнителният директор на „ПОД-Бъдеще“

14:00 | 13.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

190 хил. българи вече могат да контролират и управляват вноските си за допълнителна пенсия през телефона или таблет. „ПОД-Бъдеще“ внедри първата мобилна технология в сектора, съобщиха от дружеството.

С приложението всяко осигурено лице във фондовете на компанията навсякъде и по всяко време може да проверява средствата по индивидуалната си партида, както и да следи движението на вноските за пенсия, които той и работодателят му правят.

Мобилното приложение е безплатно, може да бъде свалено от уебсайта на компанията и да бъде инсталирано на всеки телефон и таблет с операционна система iOS и Android. Необходими са единствено достъп до интернет и въвеждане на ЕГН и осигурителния номер.

Приложението е разработено от глобалната компания за дигитални технологии Futurist Labs, собственост на предприемача от Силициевата долина в САЩ Марк Роджърс.

„Каменната ера в пенсионното осигуряване в България приключи. Мобилните технологии са бъдещето на пенсионноосигурителния бизнес. Те ще са катализатор за преминаване от епохата на хартиените годишни извлечения към получаването на важна за осигурените лица информация за техните спестявания веднага. Актуалните статистики сочат, че над 3 млн. българи имат смартфон и всеки ден те го поглеждат поне веднъж на 5 минути. Над 90% от притежателите на мобилен телефон го държат близо до себе си денонощно, а половината сърфират в интернет през него. Мобилните технологии са и силен инструмент да направим потребителите, които се осигуряват допълнително за пенсия, по-съпричастни и заинтересувани от финансовото им бъдеще. Особено младите, за които мобилността е начин на живот“, заяви Андрей Шотов, изпълнителен директор на „ПОД-Бъдеще“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още