IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WhatsApp възстанови услугата си, след като беше недостъпна за часове

Проблемът е засегнал страни в целия свят - от Индия до САЩ

12:29 | 04.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Популярното чат приложение WhatsApp, което е собственост на Facebook, успя да възстанови услугата си, след като беше недостъпна в сряда в продължение на няколко часа, предава Ройтерс.

„По-рано днес потребителите на WhatsApp във всички части на света нямаха достъп до WhatsApp за няколко часа. Вече отстранихме проблема и се извиняваме за причиненото неудобство“, обявиха в имейл от компанията.

WhatsApp беше недостъпна в части на Индия, Канада, САЩ и Бразилия според журналистите на Ройтерс. Проблемът е засегнал хора, които използват операционните системи на Apple – iOS, на Alphabet – Android, и Microsoft – Windows.

В Бразилия, където работещите до голяма степен зависят от чат приложението, WhatsApp не беше достъпна за около два часа и половина. Много потребители се насочиха към конкурентната услуга Telegram, която привлече милиони хора в Бразилия след двете други спирания на WhatsApp във връзка със съдебни заповеди.

WhatsApp се използва от повече от 1,2 млрд. души по света и е ключов инструмент за комуникация и търговия в много страни. Услугата беше придобита от Facebook през 2014 г. за почти 22 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още