fallback

Лидерите на ЕС очакват от интернет индустрията мерки срещу тероризма

Форум на интернет индустрията трябва да разработи инструменти за автоматично откриване на съдържание, което подбужда към терористични атаки

19:57 | 23.06.17 г.
Автор - снимка
Създател

Интернет индустрията има своя собствена отговорност да подпомага борбата срещу тероризма и престъпността онлайн, записаха лидерите от ЕС в заключенията след срещата си в Брюксел.

Очакванията са да бъде създаден Форум на интернет индустрията, който да разработи нови технологии и инструменти за подобряване на автоматичното откриване и премахване на съдържание, което подбужда към терористични нападения.

Това е част от действията, които бяха обсъдени в областта на вътрешната сигурност и отбраната. В Брюксел лидерите се разбраха за обща политика в областта на отбраната. Като част от действията по сигурността беше записано споделянето на информация за чуждестранни бойци и местни радикализирани лица.

Европейският съвет подчерта ангажираността си към прилагането на Парижкото споразумение, е записано още в заключенията от заседанието.

Европа се нуждае от работни места, растеж и конкурентоспособност, отчетоха още лидерите на общността, обсъждайки потенциала на единния пазар и Европейския фонд за стратегически инвестиции.

По отношение на миграцията ще бъдат положени допълнителни усилия и за постигане на действителен напредък в политиката за връщане и обратно приемане.

Въз основа на обновения план за действие относно връщането ще се въведат добре функциониращи споразумения и прагматични механизми за обратно приемане с трети държави на равнище ЕС без излишно забавяне и чрез използване на всички възможни лостове, включително – ако е необходимо – чрез преразглеждане на визовата политика спрямо трети държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:18 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Софтуер виж още