fallback

Смартфони на Samsung изпращат без позволение снимки на потребителите?

Снимките се пращат до контактите през чат приложение

22:41 | 03.07.18 г.

Смартфоните на южнокорейската технологична компания Samsung Electronics изпращат снимки на потребителите до техните контакти без позволение, сочат оплаквания от редица потребители онлайн. Проблемът изглежда засяга собствениците на Galaxy S9 и Galaxy Note 8, пише CNBC.

Потребител на Reddit посочва, че цялата галерия със снимки от телефона му е била изпратена на приятелката му, но в чат приложението му няма запис на подобно нещо. Той е открил какво се е случило през неговите логвания в T-Mobile.

Потребителите твърдят, че има проблем със Samsung Messages – основното чат приложение на устройствата на южнокорейската компания.

Потребител на форума на Samsung твърди, че чат приложението е станало „пълно с проблеми“ след ъпдейт от T-Mobile за т.нар. Rich Communication Services (RCS). Този нов стандарт е протокол за размяна на съобщения между различните оператори, който помага за по-лесното изпращане на видеа и друго съдържание. Той има за цел да замени традиционните SMS-и.

Говорител на Samsung коментира пред CNBC, че е наясно със случаите и технически екипи „разглеждат въпроса“. Потребителите „са насърчавани директно да се свържат със своите местни центрове за обслужване“, коментира говорител на компанията.

T-Mobile не е открита веднага за коментар. Но телекомът е направил официално изявление към други медии, в което посочва, че „това не е проблем на T-Mobile”.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:32 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Софтуер виж още