IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителите се връщат към срещите навън, а това е лоша новина за EA

Разработчикът на игри Electronic Arts понижи годишната си прогноза за коригираните си приходи от продажби

14:55 | 02.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Jon Cherry/Bloomberg</p>

Снимка: Jon Cherry/Bloomberg

Разработчикът на игри Electronic Arts понижи прогнозата за коригираните си приходи от продажби, след като не успя да изпълни прогнозите за тримесечието. Това се случва в момент, в който компанията е изправена пред отслабването на наложените заради Covid-19 рестрикции и факта, че по-малко потребители се насочват към нови игри, предава Ройтерс.

Цената на акциите на базираната в Редуд Сити, Калифорния, EA се понижи с 5,7% по време на следборсовата търговия.

Компаниите за видео игри бяха едни от най-облагодетелстваните от пандемията, след като потребителите не спираха да играят на конзолите си, за да се справят със скуката в моментите на блокада.

Но тъй като ваксинационните програми по света набраха скорост, хората вече имат възможността да се върнат към обичайния си живот отпреди пандемията и да се срещат с хора навън, което намалява времето им пред конзолите.

Компанията заяви, че годишните ѝ коригирани приходи са 7,53 млрд. долара, спрямо предишната прогноза за 7,63 млрд. долара. Анализаторите очакваха 7,62 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Подобно на конкурентите си Activision Blizzard и Take-Two Interactive Software, EA е позната с консервативните си прогнози в началото на календарната година.

Компанията, която стои зад заглавия като FIFA, заяви, че очаква коригираните приходи от продажби за настоящото тримесечие да са 1,76 млрд. долара, спрямо средна прогноза на анализаторите за 1,81 млрд. долара.

Коригираните приходи бяха 2,58 млрд. долара за третото тримесечие, което завърши на 31 декември. За сравнение по данни на Refinitiv анализаторите са очаквали 2,66 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още