fallback

Sony се насочва към игри за персонални компютри и мобилни устройства

Скорошните сделки на компанията също подсказват за голямата промяна

14:26 | 04.10.22 г.

Гейминг бизнесът на Sony Group се насочва към нови инвестиции, увеличавайки усилията в сферата на персоналните компютри и мобилните предложения, обяви високопоставен директор. Това се случва, докато производителят на PlayStation 5 се бори за таланти с конкуренти с големи бюджети, а сделките в индустрията зачестяват, предава Ройтерс.

„По-нататъшни инвестиции в области, които ще засилят експанзията ни в областта на персоналните компютри, в мобилните устройства и услугите на живо – това определено е възможност за нас“, коментира Хермен Хулст, ръководител на PlayStation Studios. Той не разкрива повече подробности.

Sony, чиито студиа са известни с конзолните игри за един играч като “Spider-Man” и “God of War”, очерта амбициозни планове за пускане на заглавия за персонални компютри и мобилни устройства, както и да предлага гейминг услуги на живо, които осигуряват непрекъснато актуализиране на игрите.

Радикалната промяна личи и от последните сделки на компанията, включително придобиването на студиото Bungie, което стои зад франчайза „Destiny”, за 3,6 млрд. долара. Sony държи звеното отделно от нейната мрежа PlayStation Studios.

Други инвестиции включват придобиването на миноритарен дял в японския разработчик FromSoftware, чиято ролева екшън игра „Elden Ring” е продадена в над 16,6 млн. бройки.  

Sony стои зад нарастващ брой адаптации на игри, като тазгодишният филм „Uncharted” събра над 400 млн. долара приходи в глобален мащаб, а сериалът, базиран на франчайза „The Last of Us” на нейното студио Naughty Dog, ще се появи в HBO през следващата година.

Хулст, който е базиран в Нидерландия и пое поста си през 2019 г., съблюдава растежа на различни звена - от PlayStation Studios до 19 studios, в допълнение към Nixxies, което пренася конзолни игри към персонални компютри, и мобилния разработчик Savage Game Studios.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:26 | 04.10.22 г.
fallback
Още от Софтуер виж още