IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nortal придобива българската софтуерна компания Questers

Questers ще се слее с дъщерното дружество pwrteams

12:07 | 18.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Questers
Снимка: Questers

Мултинационалната компания за стратегически промени и технологии Nortal обяви, че придобива българската компания Questers, която е дъщерно дружество на базираната във Великобритания TPXimpact Holdings. Questers ще се слее с дъщерната компания на Nortal pwrteams – ход, който ще подсили позициите на Nortal в Съединените щати и Обединеното кралство, както и бизнеса на компанията за създаване на трансгранични ИТ и инженерни екипи за клиенти от цял свят, гласи съобщение до медиите.

Questers, която е основана през 2007 г. от български и британски предприемачи, се занимава с разработка на софтуер, като проектира, изгражда и управлява специализирани екипи в редица технологии и индустрии. По-голямата част от клиентите ѝ са базирани във Великобритания, както и в САЩ, Германия, Белгия, Норвегия и Швейцария.

По думите на главния изпълнителен директор и основател на Nortal Прийт Аламае придобиването „ще допълни силния ни двуцифрен ръст през последните пет години“.

„Радвам се да приветствам с добре дошли над 300-те нови колеги в нашия екип", допълва той.

Nortal представи pwrteams и новия бизнес модел за аутсорсинг и разширяване на екипи през 2022 г., след като придоби Skelia. Pwrteams работи с клиенти в Европа и Съединените щати, а сред тях попадат TUI и Thomas Cook Group. Компанията има центрове за предоставяне на услуги в няколко страни – Украйна, Полша, Сърбия, Литва, Мексико и Естониа. Благодарение на придобиването на Questers пък добавя и един в България.

Сделката се случва в момент, в който Nortal продължава да разширява присъствието си в Северна Америка и в Европа. Компанията стои зад дигиталната трансформация на естонското правителство – e-Estonia.

Наскоро Nortal обяви, че е отворила център за предоставяне на услуги в Гуадалахара, Мексико, така че да обслужва от по-близо северноамериканските си клиенти. Освен това разшири дейността си в Обединеното кралство с бизнес предложения за частния и публичния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 18.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още