IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българският стартъп Eilla AI набра 1,5 млн. долара сийд финансиране

По-голямата част от сумата е от Eleven Ventures

15:22 | 09.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Eilla AI
Снимка: Eilla AI

Платформата с генеративен изкуствен интелект Eilla AI, проектирана да помага на професионалистите, занимаващи се със сливания и придобивания, рисков капитал и дялови инвестиции, при финансови проучвания, анализи, създаване на документи, и вземането на решения, набра 1,5 млн. долара сийд финансиране. Рундът е воден от Eleven Ventures и е подкрепен от Fuel Ventures, с допълнителна инвестиция от Марк Пиърсън, който е основател и управляващ партньор в последната, съобщават от Eleven.

Сумата ще бъде използвана за увеличаване на екипа на компанията, мащаба на дейността ѝ и нейните предложения. 1,1 млн. долара са от Eleven, а останалата част – от лондонския фонд.  

Eilla AI е с изцяло български екип, който в момента е базиран в Лондон, макар че корените ѝ са от Велико Търново, където са израснали съоснователите.

Както за инвеститорите, така и за съветниците по сливания и придобивания едно от най-големите времеви ограничения е свързано с обема на ежедневните задачи, свързани с работния процес по сделките. Технологията на Eilla AI автоматизира тези процеси, като използва генеративен изкуствен интелект. Освен това платформата дава възможност за комплексно вземане на решения и правене на повече анализи.

Към този момент Eilla AI се използва от съветници и инвеститори от над 50 банки за сливания и придобивания и фондове за рисков капитал, за да помогне за оптимизиране на конкретни задачи чрез проучване, обобщаване и анализиране на информация от ключови източници в индустрията и от вътрешни данни.

Повече за стартъпа и инвестицията можете да научите в предаването Update тази неделя от 19:30 ч. по Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 09.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още