IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българският стартъп Cloud Tech започва нов кръг за набиране на капитал

Компанията иска да привлече инвестиция от 500 хил. евро

19:03 | 29.11.23 г.
Снимка: Cloud Tech
Снимка: Cloud Tech

Българският стартъп Cloud Tech, който стои зад облачната система за управление на счетоводството и финансите Nula.bg, обяви, че започва нов кръг за набиране на капитал. Той ще бъде отворен до края на 2023 г. и цели да набере 500 хил. евро.

Компанията твърди, че сумата ѝ е нужна, за да продължи развитието на платформата си, като внедри допълнителни услуги, базирани на изкуствен интелект, но иска да излезе и на международни пазари.

Освен това Cloud Tech твърди, че е в процес на финализиране на преговорите с български и международен фонд.

Софтуерното решение на компанията представлява централизирана онлайн платформа, която има не само счетоводна и финансова част, но позволява и работа с държавната администрация, твърди основателят и изпълнителен директор на Cloud Tech Мартин Матеев. По думите му Nula.bg има интеграции както с НАП, така и с Търговския регистър, НОИ и всички банки в България.

Самият софтуер позволява споделена работа в облака, автоматизация на голяма част от ръчните процеси и по този начин спестява време и средства на бизнеса.

От 2023 г. Cloud Tech използва и оптично разпознаване на символи (OCR), съчетано с изкуствен интелект. Най-големият принос на тази иновация е свързана с обработката на първични счетоводни документи, където комбинацията от тези технологии позволява пълна автоматизация на над 85% от ръчните счетоводни процеси. Идеята е да се подобри ефективността на счетоводството, да допринесе за максималната точност на работата и да даде по-голяма надеждност във всички сфери на управлението на финансовите данни на компаниите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:03 | 29.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още