IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple се сбогува с дългогодишния си финансов директор

Питър Опенхаймер, когото Тим Кук нарича „скъп приятел“, ще напусне концерна до края на септември

21:42 | 04.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Питър Опенхаймер ще напусне базирания в Купертино концерн до края на септември. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Питър Опенхаймер ще напусне базирания в Купертино концерн до края на септември. Снимка: Ройтерс

Един от архитектите на историята на успеха на Apple напуска производителя на iPhone и iPad. Главният финансов директор Питър Опенхаймер ще напусне базирания в Купертино концерн до края на септември, съобщиха от компанията във вторник. Опенхаймер работи в компанията от 1996 г. насам, а е главен финансов директор от 2004 г.

Главният изпълнителен директор Тим Кук нарича Опенхаймер "скъп приятел", който е бил важен инструмент за успеха на компанията. През десетте си години като главен финансов директор приходите от продажбите са скочили от осем до 171 млрд. долара. „Въпреки че аз съм натъжен от напускането му, се радвам, че той ще намери така повече време за себе си и семейството си", предава DPA.

Наследникът на Опенхаймер ще е от компанията. Това ще е бившият номер две във финансовия отдел Лука Маестри. Той ще поеме отговорностите като главен финансов директор през юни. Неговият предшественик ще има консултативна роля през оставащото си време в компанията. Едва в понеделник Опенхаймер бе назначен за член на Управителния съвет на Goldman Sachs, припомня агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още