IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Средно по 2,5 телевизора има в българския дом

78% от българите гледат телевизия всеки ден

17:50 | 03.07.14 г.
Графика на деня: Средно по 2,5 телевизора има в българския дом

Средният брой телевизори в българското домакинство е 2,5, сочи проучване на социологическа агенция BluePoint по поръчка на LG Electronics България.

Около 85% от българите имат повече от един телевизор в дома си, като най-много са тези, които имат два (39%), става ясно от проучването.

То показва още, че 78% от българите гледат телевизия всеки ден, докато едва 2% гледат 2-3 пъти месечно.

Най-важното качество, което телевизорът трябва да притежава според българина, е качеството на картината като цяло (82%). Много важни са също качеството и силата на звука (64%) и дисплея на телевизора - OLED, LED, LCD или др. (62%).

При покупка на телевизор българите държат най-много на размера на екрана (66,8%), дисплея на телевизора (66,3%) и на качеството на картината (47,2%).

Интересна подробност е, че за жените (68,5%) размерът на екрана е малко по-важен, отколкото за мъжете (64,8%). За жените много важен е също дизайнът на телевизора (24,1%) и възможността за  безжична връзка (22,2%).

Мъжете се интересуват от разделителната способност на телевизора (42,9%) и яркостта и контрастта (31,9% от запитаните).

Най-голяма част от българите смятат, че интернет е най-голямото предимство на смарт телевизорите (23%). 

93% от българите искат да имат телевизор с възможност за свързване с различни устройства (SmartShare). 92,5% искат телевизор, който да им предоставя възможност за по-лесна и удобна навигация (Magic Remote). 92% искат извит OLED телевизор и телевизор със смарт функции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 06:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още