IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple с огромна поръчка за новия iPhone?

Това би била най-голямата първоначална поръчка на смартфони на американския концерн, твърди WSJ

12:22 | 22.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Apple с огромна поръчка за новия iPhone?

Aмериканският технологичен концерн Apple е поръчал производството на между 70 и 80 млн. броя от следващия модел на своя iPhone.

При това става дума за по-голям iPhone с диагонал на екрана от 4,7 и 5,5 инча (почти 12 и 14 см), пише Wall Street Journal в броя си от вторник, като се позовава на информирани източници. Това би било най-голямата по рода си първоначална производствена поръчка за iPhone. Новите модели се очакват през есента. До този момент Apple не е разкрила официално информация за продукта.

Последните представяния на нови модели бяха през есента на 2013 г., когато на пазара се появиха iPhone 5S и малко по-евтиният iPhone 5c с пластмасов корпус. От тях първоначално са били произведени 50 – 60 млн. устройства, а резултатът беше бързо изчерпване на количествата от 5S, пише още вестникът.

Очаква се и двата нови модела да са с метален корпус, но вероятно в различни цветове, твърдят източници на WSJ. До този момент Apple се опълчваше на тренда за по-големи екрани на смартфоните. Устройствата с големи дисплеи обаче стават все по-популярни сред потребителите, и други производители, като Samsung, печелят от тази тенденция.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още