IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Electronics утрои печалбата си за второто тримесечие

Мобилното подразделение се завърна към печалбата благодарение на силните продажби на новия флагман G3

13:02 | 24.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	LG добави в портфолиото си телевизори с извити екрани. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

LG добави в портфолиото си телевизори с извити екрани. Снимка: Ройтерс

Корейският концерн LG Electronics Inc., вторият най-голям производител на телевизори в света, се похвали с почти утроена печалба за второто тримесечие, след като Световното първенство по футбол насърчи бизнеса на телевизионната дивизия, а мобилното подразделение се завърна към печалбата благодарение на новия флагман G3.

Като цяло нетната печалба се покачва почти трикратно до 411,8 млрд. вона, след като година по-рано възлезе на 155,5 млрд. вона. Нетната печалба, с изключване на миноритарни участия, се повишава до 369,1 милиарда вона (359 млн. долара) през трите месеца, приключващи през юни, заяви базираната в Сеул компания. Така резултатът е доста над средните очаквания на 20 анкетирани от Bloomberg анализатори за 289,4 млрд. вона. 

LG добави в портфолиото си телевизори с извити екрани и технология с ултрависока разделителна способност, за да отговори на търсенето в навечерието на Световното първенство в Бразилия, което приключи през този месец. Мобилният бизнес на компанията, който отчита първата си печалба за последните четири тримесечия, се възползва от старта на продажбите на новия флагман G3 през май. Компанията планира да продаде поне 10 млн. броя от устройството, след като го пусне в продажба и извън пределите на родината през третото тримесечие.

Като цяло LG е продала за тримесечието 14,5 млн. броя смартфони – с една пета повече от преди година и рекорден брой за компанията. Приходите в LG Mobile Communications Company скачат с 16% до 3,62 млрд. вона, а оперативната печалба се повишава до 85,9 млрд. вона, докато година по-рано тук бе отчетена загуба.

„Популярният G3 ще отчете повече продажби през третото тримесечие, като това ще подобри средната продажна цена и ще даде тласък на печалбата", заяви Парк Канг Хо, анализатор в Daishin Securities Co в Сеул. „Телевизионният бизнес на LG също ще се справи по-добре от конкурентите си благодарение на своя добре запълнен продуктов микс с все по-голям дял от предложения от високия клас". 

Цените на акциите на LG скочиха с 4,2 на сто до 77 000 вона при приключване на сесията в Сеул, което е най-силния ръст от юли 2013 г. Ценните книжа са поскъпнали с 13 на сто от началото на годината, докато за същото време индексът Kospi е добавил 0,8% към стойността си. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 09:12 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още