IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SanDisk създаде SD карта с 512 GB памет

Това е най-голямата SD карта, създавана някога

18:45 | 12.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
SanDisk създаде SD карта с 512 GB памет

Американската компания SanDisk е създала SD карта с 512 GB памет – картата с най-голям капацитет, правена някога, пише BBC.

Тя е с размерите на пощенска марка и се продава за 800 долара. Пускането ѝ на пазара се случва десетилетие след като фирмата пусна 512 MB SD карта.

Експертите вярват, че SD картите ще могат да събират до 2 TB данни.

Новата карта е насочена към хора от филмовата индустрия, които снимат във формат 4K с високо качество на образа.

Форматът 4K, който е четири пъти повече от резолюцията на HD, изисква възможности за съхранение на големи файлове. В зависимост от компресирането, една единствена минута със снимки на 4K представлява около 5 GB.

„4K Ultra HD е пример за технология, която ни тласка да разработим нови решения за съхранение, които могат да се справят с огромни файлове“, коментира Динеш Бахал, вицепрезидент по продуктовия маркетинг на SanDisk.

Форматът на SD картата е широко използван за съхранение на данни от фотоапарати, видеокамери и други мобилни устройства.

Джон Дилейни, старши анализатор на IDC, твърди, че иновациите във физическото съхранение са от решаващо значение за бъдещето на нашите устройства, дори и много хора да избират използването на облачни услуги.

„Това, което движи съхранението в облака, е използването на множество устройства“, посочва той. Според него все още много хора предпочитат да съхраняват информация на физически носители, тъй като то им дава усещането за контрол.

„Съхранението в облака означава буквално да не знаете къде се намират нещата ви“, допълва Дилейни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още