IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ericsson разширява програмата си за икономии

Разходите трябва да се намалят до 2017 г. с общо 975 млн. евро

15:20 | 13.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Ericsson разширява програмата си за икономии

Най-големият в света производител на мрежово оборудване Ericsson затяга мерките за строги икономии. Разходите трябва да се намалят до 2017 година с общо 9 млрд. шведски крони (975 млн. евро), заяви компанията, цитирана от Ройтерс.

Потенциални възможности за икономии на средства Ericsson вижда във веригата на доставки, както и в поделенията за научните изследвания и развойната дейност.

Съкращенията на работни места са също част от програмата. Като цяло през следващите три години те ще доведат до допълнителни разходи заради обезщетения в размер на между 3 до 4 милиарда крони. Ericsson вярва, че до 2017 г. световният пазар на мрежово оборудване ще расте средностатистически с 2-4 на сто. За пазара на телекомуникационни услуги се очаква ръст между 4 до 6 процента. 

През септември стана ясно, че Ericsson ще съкрати около 1000 служители. 

Бизнесът с развитието на уредите за предаване на данни бе наследен от бившия партньор STMicroelectronics, който преди година напусна съвместното предприятие с Ericsson. В останалото при шведите поделение работят около 1600 служители, включително около 200 в Германия. Само около 600 от служителите ще останат на работа в концерна, където в бъдеще ще разработват безжични мрежи. Останалата част ще трябва да напусне Ericsson, заяви главният изпълнителен директор на компанията Ханс Вестберг. Към средата на годината броят на заетите в компанията възлиза на над 115 000.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още