IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hewlett-Packard ще продължи да инвестира в България

Премиерът Бойко Борисов призова представителите на компанията да инвестират и в по-малките населени места

17:17 | 12.03.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: МС</em></p>

Снимка: МС

Технологичната компания Hewlett-Packard ще продължи да инвестира и да развива дейността си в България. Това стана ясно на днешната среща на министър-председателя Бойко Борисов със старши вицепрезидента и генерален директор на направление „Технологични услуги“ в компанията Жан-Пол Вагнер, съобщиха от пресслужбата на правителството.

От компанията са изразили своето задоволство от добрата бизнес среда в България. Те са приветствали водената от кабинета данъчна политика и сериозната работа по подобряването на инфраструктурата, което дава допълнителни преимущества на България като инвестиционна дестинация.

Hewlett-Packard вече е открила над 6000 работни места в страната. В връзка с плановете за развиване на дейността си у нас Вагнер е поканил Борисов през април да открие новата инвестиция на компанията в България  - единствената в Европа технологична лаборатория на Hewlett-Packard за създаване на концептуални ИТ решения и обучение на високопрофилни експерти. Вложенията в лабораторията надхвърлят 10 млн. лева.

По време на разговора Борисов е изтъкнал работата по електронното управление като част от приоритетите на кабинета. Министър-председателят е призовал представителите на компанията да инвестират и в по-малките населени места в страната, за да няма концентрация само в столицата и в големите градове, а да се постигне по-балансирано развитие в различните части на България.

На срещата в Министерския съвет са присъствали също и старши вицепрезидентът за направление „Глобални центрове за услуги“ в Hewlett-Packard Прадиип Кумар и генералният директор на компанията за България Ираван Хира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още