IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Топ вносителите на дрони

Очаква се пазарът за въоръжени безпилотни дрони да се увеличи, след като САЩ започнат продажби за приятелски страни

16:58 | 18.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Топ вносителите на дрони

Въпреки че бизнесът с безпилотни самолети процъфтява, той все още представлява само 0,3% от световната търговия с оръжие.

Между 2010 г. и 2014 г. 35 различни страни по целия свят са внесли подобни системи, като общият брой на доставките на безпилотни дрони достига 439.

Едва 11 от тях са били въоръжени обаче. Те са били изнесен от САЩ и Китай - САЩ са доставили шест MQ-9 Reapers за Обединеното кралство за използване в Афганистан, докато Китай е изнесла останалите пет в Нигерия, за да засили усилията на страната в борбата срещи Боко Харам.

Очаква се пазарът за въоръжени безпилотни дрони да се увеличи, след като САЩ наскоро обявиха, че ще започнат да продават въоръжени дрони Predator и Reaper за приятелски и съюзнически държави.

Преди това Великобритания бе единствената страна, на която бе позволено да купува американски безпилотни въздухоплавателни средства с оръжие, а през последните пет години тя се превърна в най-големия вносител на безпилотни дрони в света.

На Великобритания се падат 34 на сто от вноса на безпилотни летателни апарати между 2010 г. и 2014 г. В допълнение към тези шест въоръжени Reapers Великобритания също така е внесла 55 безпилотни дрони от Израел.

От 1985 г. Израел е изнесъл по-голямата част от безпилотните въздухоплавателни средства в света, около 60,7% от общия износ за целия свят, изпреварвайки САЩ, които имат заемат 23,9% от пазара.

По отношение на вносителите Индия заема второ място след Великобритания, като е внесла 13,2% от дроните между 2010 г. и 2014 г.

Infographic: The Countries Importing The Most Drones | Statista

Още подобни графики ще намерите тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още