IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony продължава битката на пазара на смартфони с новия Xperia Z4

Бъдещето на подразделението ѝ за мобилни устройства остава под въпрос

12:38 | 20.04.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Sony Corp. представи новия си смартфон от висок клас Xperia, който разполага с алуминиев панел и 5,2-инчов екран. Устройството показва, че компанията остава в надпреварата на пазара на смартфоните, въпреки че постепенно свива операциите в тази сфера, тъй като се справя зле, предава Ройтерс.

Пускането на новия модел идва на фона на болезненото преструктуриране на японския гигант в сферата на потребителската електроника, бъдещето на чието подразделение за смартфони е поставено под въпрос, а ръководителите на компанията твърдят, че прекратяването на дейността му не може да бъде изключено като вариант.

Но докато компанията се фокусира върху свиването на разходите повече, отколкото върху развитието на бизнеса си на пазара на мобилни устройства, подразделението все още се нуждае от инвестиции в нови продукти и маркетинг, който да поддържа марката Sony и да държи на разстояние бързото влошаване на финансовите ѝ резултати.

Sony заяви, че Xperia Z4 ще бъде на разположение в Япония в средата на годината, въпреки че компанията все още не е обявила официалната дата на пускането на продукта, нито пък цената на устройството. Телефонът ще се предлага в четири цвята и е значително по-тънък от предишния модел Z3.

Хироки Тотоки, който беше нает миналата година, за да помогне на подразделението за мобилни устройства да се върне към успеха, заяви, че Sony се насочва към високия клас стоки, където доминират големи конкуренти като Samsung Electronics и Apple.

Мобилното подразделение на Sony обаче е далеч зад тези на конкурентите си в този клас. При евтините устройства то среща силна конкуренция в лицето на азиатските играчи като китайската Xiaomi.

През февруари Sony обяви, че ще ограничи по-слабите си операции, включително тези, свързани с мобилни телефони и телевизори, за да се съсредоточи повече върху по-успешните си продукти като видео игрите и сензорите за камери. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още