IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung може да представи смартфон със сгъваем дисплей

Той няма да е Galaxy S7, а може да е началото на нова продуктова поредица

20:16 | 16.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
 Samsung може да представи смартфон със сгъваем дисплей

Независимо, че последният модел от високия сегмент на Samsung Galaxy S6 edge е един от най-иновативните смартфони, представени през годината, от компанията търсят още начини да се разграничат от конкурентите.

Според публикация в изданието Weibo през януари южнокорейският производител ще представи на пазара първия в света смартфон със сгъваем дисплей. Очаква се прототипът да разполага с новия процесор Qualcomm Snapdragon 820, 3 GB оперативна памет и карта за разширяване на вътрешната памет.

Припомняме, че по-рано и друго авторитетно издание - Sam Mobile, писа, че най-големият световен производител разработва нов апарат под кодовото име Project Valley, който ще разполага с два екрана - най-вероятно сгъваем дисплей.

Очаква се в началото на следващата година концернът да представи два модела, и двата с 3 гигабайта памет, място за MicroSD карти и несменяема батерия. В единия процесорът ще е  Qualcomm Snapdragon 620, а в другия - Snapdragon 820.

Иновативният смартфон няма да е Galaxy S7, а може да е началото на нова продуктова поредица, пише Sam Mobile. Като начало ще е наличен само в Южна Корея. За Samsung не би било необичайно да предприема подобен подход, защото и моделите Galaxy S6 Edge и S6 Edge plus в началото бяха пуснати само в родината. 

Подобни информации обаче трябва да се приемат с доза скептицизъм, след като слухове за подобно устройство, разработвано от Samsung, циркулират в медийното пространство от няколко години, заключава от своя страна ZDNet.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:34 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още