IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без много шум Barnes & Noble подобри хардуера на Nook

Наскоро компанията представи нови таблети, които може да се конкурират с Fire на Amazon

17:20 | 09.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Живеем в интересни за таблетите времена. Преди няколко месеца Amazon понижи линията си с таблети Fire, правейки ги по-достъпни, но и с по-слаби функции (резолюцията на екрана е особено ниска), коментира ITWorld.

Сега Barnes & Noble, с помощта на Samsung, представя новия Nook – Samsung Galaxy Tab E Nook на цена от 250 долара. Трябва да се отбележи, че това е едно от най-слабо рекламираните продуктови представяния изобщо. Макар да е отразено от VentureBeat и още няколко сайта, оказва се, че това не е гореща тема в технологичното блог общество, особено в сравнение с представянето на Amazon Fire.

Спефицикациите на този нов таблет не са нещо особено. Той има същата резолюция като таблетите Fire HD на Amazon (1280 х 800), екран с размер 9,8 инча и тежи почти 550 гр., което си е направо тежко за таблет. Ако някой търси по-бюджетен таблет Nook, оказва се, че по-добър избор е по-старият Samsung Galaxy Tab 4 Nook 7, който е със същата резолюция, но с по-малък екран, тежи 276 гр. и струва по-малко от 100 долара.

Но това, което хваща окото, е друг таблет Nook, който излиза още преди месец – Samsung Galaxy Tab S2 Nook. Устройството изглежда добре, но пък струва 400 долара. Размерът на екрана е 8 инча с резолюция 2048 х 1536, а таблетът е с щедрата памет от 32 GB, макар че тежи 266 гр. При положение, че Amazon се отказва от линията си HDX, Barnes & Noble може да се окаже по-подходящият вариант за четци с висока резолюция на екрана. И макар че цената от 400 долара е висока, тя е в съответствие с тази на Nexus 9 на Google, например, който е със същата резолюция (макар и с малко по-голям екран – 8,9 инча) и същата цена от 400 долара.

Някои коментатори отписаха Nook, когато Barnes & Noble прехвърли задълженията по хардуера на Samsung, но сега изглежда, че веригата книжарници реално има шанс. Ако приемем, че Amazon продължи да развива новите си евтини таблети с ниска резолюция, тогава Barnes & Noble може да проправи своя път в сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още