IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ThinkPad на Lenovo издържа успешно crash тестове

Устройството понесе удари, изпускания, заливане с вода и пясък

11:57 | 16.10.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Lenovo</em></p>

Снимка: Lenovo

Лаптопът на Lenovo ThinkPad преживя успешно crash тестовете, които бях проведени с него в магазин на компанията в София.

От производителя изпробваха здравината на устройството по девет различни начина, като стартираха с директен удар на твърда повърхност, изпускане на пода и поставяне на човешка тежест върху лаптопа. След „изпускането“ на дъмпел, тежащ 0,5 кг., върху устройството, лаптопът продължи да оперира.

Това се случи и след превръщането му в дъска за рязане, а на него бяха обработени сурови зеленчуци.

Тестовете продължиха с обсипване с пясък, замразяване във фризер и обилно поливане с вода. Именно последното се оказа най-атрактивно, а клавиатурата продължи да функционира въпреки това. Spill resistant клавиатурата на ThinkPad е така проектирана, че да издържа на заливания с до 500 мл вода. Въпреки това по време на теста, на лаптопа бяха излети над 1,5 литра течност.

Въпросните тестове са свръхекстремни, а базовата гаранция на лаптопа не покрива повреди от механични удари и заливания. Те биват обхващани от допълнителната Accidental Damage Protection гаранция.

Crash тестовете ще продължат и през ноември, когато за целта в магазина на компанията в Paradise Mall ще бъде поставен специален щанд. Между 5 и 11 ноември феновете на Lenovo и ThinkPad и всички посетители на търговския център ще могат да наблюдават в какви екстремни условия се поставят машините. Освен това ще могат да получат експертни съвети и да се възползват от отстъпки, ако пожелаят да се сдобият с такъв компютър.

От Lenovo твърдят, че ThinkPad, създаден през 1992 г., е един от най-иновативните ѝ продукти, който до януари 2015 г. е продал 100 млн. бройки в цял свят. Устройството издържа на 91-98% влажност при 20 до 60 градуса по Целзий, на замразяване при минус 20 градуса по Целзий в продължение на над 71 часа, на висока температура (30 до 60 градуса по Целзий) при седем 24-часови цикли. Освен това е тестват успешно на височина от 4570 метра, издържа механични удари, подлаган е на тестове с кварцов прах, на слънчева радиация, плесен и големи температурни амплитуди.

Повече снимки можете да видите в нашата галерия

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
mobiman
преди 8 години
Машините от серия Т са перфектни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
mobiman
преди 8 години
Машините от серия Т са перфектни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още