IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei стана най-големият производител на смартфони в Китай

Компанията успя да измести конкурента си Xiaomi през третото тримесечие

10:40 | 22.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Huawei Technologies стана най-големият производител на смартфони в Китай през третото тримесечие, измествайки Xiaomi, чиито продажби се свиха спрямо година по-рано, пише Wall Street Journal.

От своя страна продажбите на смартфони на Huawei през тримесечието, което приключи на 30 септември, нараснаха с 81% спрямо година по-рано, твърди компанията за проучвания Canalys. По думите ѝ това е първият път, в който Huawei става номер едно в Китай, най-големия пазар на смартфони в света.

Според Canalys за първи път продажбите на Xiaomi за тримесечието са спаднали спрямо същото тримесечие миналата година.

През последните няколко години Xiaomi се разрасна бързо в Китай, продавайки евтини смартфони онлайн и възползвайки се от социалните мрежи, за да популяризира устройствата си.

Данните за третото тримесечие са поредното доказателство, че Xiaomi може би започва да губи инерцията, която набра в Китай. Компанията все още разчита преди всичко на вътрешния пазар за растежа си, а забавянето на китайската икономика може да се окаже голяма пречка по пътя ѝ, твърдят анализатори.

Canalys не разкрива точни данни за пазарните дялове, посочвайки, че ще ги обяви в своя доклад за третото тримесечие, който ще излезе в края на октомври. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още