IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple премахва жака за слушалки в iPhone 7?

Потребителите ще трябва да използват Lightning порта за жични слушалки

09:14 | 30.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple може да премахне жака за слушалки в iPhone 7, твърдят нови спекулации за дългоочаквания нов телефон на компанията.

Стандартният 3,5-милиметров жак за слушалки ще изчезне в iPhone 7, твърди информация от добре информирания блог 9to5mac. Целта е следващият смартфон на Apple да стане още по-тънък и вероятно естетически по-издържан. „Над милиметър“ ще се спести с новия дизайн, твърди информацията. Ако това наистина се случи, то устройството няма да е съвместимо дори със слушалките Beats на Apple.

Вместо това потребителите ще трябва да използват Lightning порта за жични слушалки EarPods или да разчитат на безкабелна връзка чрез Bluetooth. Възможно е до представянето на апарата и слушалките Beats да бъдат снабдени с възможност за свързване чрез Lightning. Други производители вероятно ще последват тренда. Чрез порта Lightning се зареждат последните модели iPhone и iPad.

Според по-ранни спекулации за новия смартфон пък iPhone ще бъде водоустойчив. Сегашният модел iPhone 6S не се рекламира от Apple като водоустойчив, но според различни тестове може да издържи в течност няколко минути. Някои спекулации от последната седмица твърдят, че новият iPhone 7 официално ще бъде продаван като водоустойчив модел.

С това американският концерн ще последва своята конкуренция. Японският Sony започна да предлага водоустойчиви модели смартфони от висок клас, представяйки Xperia Z през 2013 година. Оттогава почти цялата гама Xperia на Sony е водоустойчива.

Galaxy S5 има IP67 рейтинг. Това означава, че той може да бъде потопен до 1 метър вода в продължение на 30 минути и никакви прахови частици не са в състояние да влязат в устройството. Апаратите на HTC, LG и други водещи производители от висшия клас от години са водно и прахово защитени. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още