IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

OnePlus 2 ще се продава без покана

Досега OnePlus продаваше смартфоните си чрез покани, като по този начин контролираше производствения процес

12:30 | 04.12.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
OnePlus 2 ще се продава без покана

Единственият телефон, за който се изисква покана, преди да може да бъде купен, вече става по-малко изключителен. В полунощ на 5 декември моделът OnePlus 2 (с начална цена от 329 долара) може да бъде закупен от всеки, който го иска, без покани. Производителят OnePlus обяви, че скъсва с традицията си да продава свия флагман само с покани, предава Mashable.

Досега OnePlus продаваше смартфоните си чрез покани, като по този начин прецизно контролираше производствения процес. Освен това процесът добавяше доза уникалност. 



OnePlus 2 струва за България 399 евро за модела с 64GB вътрешна памер и 4 GB RAM. Към момента само тази версия е налична на сайта. Топмоделът на компанията има 5,5 инчов FullHD дисплей, процесор Snapdragon 810, 13 MP основна камера и 3300 mAh батерия.

По-новият, но намиращ се в по-ниския ценови сегмент OnePlus X също ще се появи за свободни поръчки, но засега за кратко. OnePlus X ще може да се купи без покана от 5 до 7 декември. Устройството предлага 5-инчов OLED Full HD дисплей, процесор Snapdragon 801, 13 MP основна и 8 МP предна камера, 3 GB RAM, 16 GB вградена памет + microSD слот.

Всеки, който поръча телефоните си до 7 декември, може да очаква доставка до празниците, пояснява компанията. Mashable обаче напомня за забавените доставки на концерна в миналото.

OnePlus бе известна със своята система за покупки само с покани, което прави почти невъзможно получаването на един от доста търсените телефони. За да получи човек покана, трябваше да се регистрира на сайта на компанията и да чака, да спечели някаква форма на награди или конкурс в социалните медии на дружеството, или да познава някого, който вече е купил устройство OnePlus.

Дори и с покана обаче понякога отнемаше много време до физическото получаване на апарата. Сега, след като бариерата на поканите е премахната, много анализатори се питат дали компанията ще е в състояние да се справи с новите поръчки? „Ние увеличихме нашите логистичен и оперативен отдел, за да сме в състояние да се справим с отворените продажби", заяви представител на OnePlus.

Напълно възможно е OnePlus да не е получил достатъчно поръчки за настоящата си гама от телефони, като се имат предвид смесените мнения за OnePlus 2 и OnePlus X.

Въпреки това обаче компанията, която на 17 декември празнува двугодишен юбилей, има широка база от фенове, която без съмнение ще приветства края на системата за продажби чрез специални покани. 

Още технологични новини вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още
Финанси виж още