IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alphabet подава ръка на закъсалия HTC

Тайванският концерн може да произвежда устройствата с бранда Nexus през следващите три години

17:18 | 09.03.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Alphabet подава ръка на закъсалия HTC

Изпадналият в затруднение производител на мобилна технология HTC е подписал споразумение с Alphabet - компанията майка на Google.

Според източника на китайския MyDrivers тайванците ще произвеждат по повече от един тип устройства с бранда Nexus на година през следващите три години.

Не е категорично ясно дали споразумението е ексклузивно, тоест дали HTC ще е единственият производител на устройства Nexus през следващите години или, както в предходните, Google ще има по два подобни договора.
HTC всъщност е производител на първия смартфон от серията Nexus, а също и на първия смартфон с Android изобщо.

Междувременно стана ясно, че Google има нови планове за серията Nexus, с които да поеме по-сериозен контрол върху нея. Така новината на MyDrivers за договора звучи логично. По-лесно би било този по-стегнат контрол да се упражнява, ако производителят е само един и плановете дългосрочни, коментира ZDNet.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
bertram
преди 8 години
HTC правят доста читав хардуер, но това не винаги е достатъчно както се видя в последните години. Епъл и Самсунг обраха 'каймака' на платежоспособните клиенти, Китайците заляха планетата с евтини телефони с доста прилични функции и за такива като HTC , Моторола, LG не остана много място под слънцето. Дано се пооправят, защото хегемонията на един производител не е добра за пазара и за развитието на технологиите като цяло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
redcretin
преди 8 години
След грандиозното осиране на Гугъл с Моторола - едва ли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още