IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задава ли се евтин iPhone?

Според Джейн Мюнстер от Piper Jaffray Apple може да започне да продава iPhone 5s за 250 долара

09:19 | 14.03.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
Задава ли се евтин iPhone?

Oтдавна има слухове за евентуалната поява на по-евтин iPhone, който Apple може да представи тази година. Циркулира и името “iPhone 5 SE", като "SE" означава "Special Edition". Сега е ясно, че събитието на Apple ще е на 21 март - нетипично в понеделник. И както често, в аванс витаят различни слухове.

Според някои анализатори iPhone 5 SE ще е официалният наследник на iPhone 5s, но според AppleInsider и 5s може да продължи да се предлага от Apple – на по-ниска цена.

Сайтът се позовава на анализатора от Piper Jaffray Джейн Мюнстер, според когото iPhone 5s ще продължи да се предлага като нов апарат. Според него обаче началната цена за него ще бъде понижена в диапазона между 250 до 350 долара (между 225 и 314 евро). Никога досега нов апарат iPhone не е предлаган на такава цена.

С тази мярка Apple би могъл да атакува пазари като Индия, която е считана за растящ и перспективен пазар, където обаче  Apple и iPhone играят второстепенна роля и почти не са разпространени. Това не на последно място се дължи и на високата цена на устройствата. При средна годишна заплата, равна на около 1263 евро, iPhone 6s и останалите устройства на компанията са твърде скъпи за повечето индийци. 

Засега обаче това са само спекулации на един-единствен анализатор. Дали наистина iPhone 5s ще се появи на такава цена, не е никак сигурно. Не за първи път обаче има слухове. А и дори концернът да се реши да продава iPhone 5s в Индия за 300 евро или по-малко, тази цена няма да важи вероятно и в Европа.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
пхахх е на домашния със слушалката е марка "ТА" много силна фирма те немат update и ше издържат и още 30г. .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
pepince
преди 8 години
Кво значи "да се сбозва с времето" , хардуера на Ифона е по-слаб от върховите модели на конкуренцията, даже и са орязани като функции, а и софта им винаги изостава, гледат само как да цоцат потребителя...и като си сменям смартфона на всеки 2-3 години, кво да му се сбозва :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 8 години
следвайки логиката ти си прав, стария ми сони ериксон издържа 8 години ... а домашния със слушалка е над 30 годишен.... иначе е хубаво за тези пари и някви иновации и нови неща да слагат в айфоня, а не като до сега да се движат с 2 години зад конкуренцията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 4
Jorkata
преди 8 години
Абе айфоните са си хубави - ползваш и не се сбозва с времето, за разлика от андроидите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 8
v_tin
преди 8 години
На кой ли му пука за надценени ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още