IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung предупреждава за свиващ се ръст на основни пазари

Висш мениджър обещава реформи, за да не се повтори скъпият урок от Note 7

15:22 | 02.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Корейският технологичен концерн Samsung Electronics предупреди за „свиващ се ръст“ на негови основни пазари, докато главният изпълнителен директор Куон О-Хюн обеща реформи, за да се избегне повторение на скъпия скандал с изземването от пазара на Note 7, предава CNBC.

В своята годишна реч към служителите си в понеделник мениджърът сигнализира за потенциални насрещни ветрове за бизнеса на южнокорейския технологичен гигант през тази година.

„Растежът на нашите целеви пазари изостава, и политическата и икономическата несигурност се увеличават в резултат на промените в политиките и валутните курсове“, заяви той Куон служители в централата на компанията.

Съизпълнителният директор, който е и заместник-председател на Борда на директорите на Samsung, обърна специално внимание на кризата с фаблета Note 7, който костваше досега на компанията 5 млрд. долара.

„След скъпия урок, който научихме през миналата година, нека осъществим нужните реформи. Първо, ние ще поддържаме основите на конкурентоспособността на продуктите ни. Качеството е в основата на нашия успех, с него ние не трябва да допускаме компромиси. Ние ще възстановим най-добрите стандарти за качество чрез подобрени процеси и засилено тестване", каза Куон.

Главният изпълнителен директор обясни още, че конкурентите на Samsung са „станали силни чрез смели инвестиции" в нови области, като този на изкуствения интелект. Той призова служителите си да помогнат на компанията да постигне тласък в "технологичните иновации", за да остане сред лидерите.

„Преодоляването на обезсърчителните предизвикателства пред нас ще изисква колективните усилия на всички служители. Нека използваме нашия пълен набор от възможности като компания, за да можем уверено и окончателно да преминем през тези предизвикателства", каза Куон.

Книжата на Samsung поскъпнаха с 0,2 на сто по време на сесията в Сеул днес.

Oще по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още