IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се превърне ли Switch в големия джакпот за Nintendo?

Засега всичко сочи, че конзолата и играта към нея са хит сред потребителите

11:10 | 11.03.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Nintendo може да е ударила джакпота с новата си хибридна конзола Switch и придружаващата я игра „Legend of Zelda: Breath of the Wild”, пише CNBC.

Акциите на компанията повишиха стойността си с близо 8% от пускането им на глобалния пазар миналия петък.

Макар че официални данни за продажбите ще бъдат обявени по-късно тази година, ранните индикатори показват, че както конзолата, така и играта, са хит сред феновете.

Репортер на New York Times тази седмица написа в Twitter, че според президента на Nintendo за Америка Реджи Филс-Айм, продажбите на Switch „са надхвърлили продажбите в Северна и Южна Америка в първите два дни на всяка една система в историята на Nintendo”.

Японското списание Famitsu на 5 март написа, че на вътрешния пазар продажбите са достигнали 313 700 броя, позовавайки се на анализатора на Nomura Юнко Ямамура.

Предстои да видим сравнението между представянето на Switch през първата седмица и това на най-продаваната конзола на Nintendo – Wii, от която бяха реализирани 600 хил. броя през първите й осем дни на пазара.

Директорът на IDC, който се занимава с проучвания в сферата на игрите, виртуалната и разширената реалност, Луис Уорд, коментира, че очаква, че Switch ще продаде около 8 млн. броя по целия свят до края на първото тримесечие на 2018 г.

"Switch е на път да продаде 2 млн. броя до края на март, така че това е силен старт. Очаквам, че тя ще се продава много по-добре от Wii U през първата си година“, коментира още Уорд.

Междувременно агрегаторът на отзиви Metacritic сочи, че „Legend of Zelda: Breath of the Wild” е четвъртата най-високо класираща се компания на всички времена, с оценка 98.

Switch е първата голяма конзола за дома след като Wii U не успя да изпълни очакванията. Новото устройство е хибрид между игрова система, която отчасти е конзола, но отчасти е джобно устройство и таблет. Всичко това позволява три различни режима на игра. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още
Финанси виж още