fallback

Tesla показа как ще изглежда окончателно Model 3

Компанията очаква да произведе 100 бройки от автомобила през август

08:33 | 10.07.17 г. 26
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американският производител на електрически автомобили Tesla е произвел първата бройка от седана Model 3, много очаквания бюджетен автомобил, с който трябва да пробие на масовия пазар, предава Bloomberg.

 

First Production Model 3 pic.twitter.com/TCa2NSUNI3

— Elon Musk (@elonmusk) July 9, 2017

Главният изпълнителен директор Илон Мъск показа в Twitter снимка на колата, която ще струва 35 000 долара и която може да измине 215 мили с едно зареждане. Федералния данъчен кредит за електрически автомобили от 7500 долара би намалил разходите за закупуване на базовия модел до 27 500 долара. 

Изглежда, че колата ще влезе директно в гаража на Мъск. Членът на борда на Tesla Ира Еренпрайз беше първият човек, който плати депозит, но очевидно е дала правата за първия произведен автомобил на Мъск като подарък за 46-ия му рожден ден.

 

Ira Ehrenpreis had rights to 1st car as he was 1st to place a full deposit, but gave those rights to me as my 46th bday present. Tks Ira!

— Elon Musk (@elonmusk) July 9, 2017

Новият модел се появява на пазара след лоша седмица за цената на акциите на Tesla.

Книжата се обезцениха приблизително с 14%, след като Мъск обяви, че доставките на другите два модела – седана Model S и джипа Model X, за първата половина на тази година са в долния край на диапазона на прогнозите на компанията. Мъск също така заяви, че компанията ще произведе 20 000 броя от Model 3 през декември, под предишните си оценки.

По-рано той обеща, че Tesla ще прави по 10 000 броя на седмица през декември.

Мъск обяви също така, че базираната в Пало Алто, Калифорния, компания ще организира парти на 28 юли, на което да предаде първите 30 модела на новия си автомобил на своите клиенти.

Компанията очаква да произведе 100 автомобила през август и повече от 1500 през септември, поясни Мъск по-рано.

Докато доставките през второто тримесечие се увеличиха с 53% спрямо същия период на предходната година, те са с около 12% под доставките през първото тримесечие. Tesla поясни в изявление, че производството през второто тримесечие е било затруднено от сериозен недостиг на батерии. Производството е средно с 40% по-ниско от търсенето към началото на юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:28 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още