IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn обмисля продажбата на завод за екрани в Китай

Търговската война и по-слабото търсене могат да принудят компанията наистина да продаде завода

11:23 | 02.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Тайванската компания Foxconn проучва продажбата на новия си завод за дисплеи в Китай, твърдят източници на Ройтерс, запознати с темата.

Решението е породено от факта, че търсенето на продуктите се свива заради засилващата се търговска война между САЩ и Китай.

Foxconn, чието официално наименование е Hon Hai Precision Industry, води преговори за привличането на банки, които да намерят купувач на завода за течнокристални дисплеи, който беше изграден в южния китайски град Гуанджоу, посочват дама източници, запознати с темата.

Продажбата може да се случи в деликатен момент за Foxconn, която има големи инвестиции в Китай и трябва да се движи внимателно, докато чува залповете на търговската война между Вашингтон и Пекин.

Преговорите все още са в самото си начало и не е решено каква ще е цената на т.нар. Gen-10.5 завод, специализиран в големи LCD екрани, твърдят източниците, допълвайки, че продажбата не е гарантирана.

"Това не е лесна продажба и ще отнеме време“, коментира един от тях, позовавайки се на по-слабото глобално търсене на екрани от този тип.

„Съгласно политиките на компанията Foxconn не отговаря на пазарни слухове и спекулации“, обясни Foxconn.

Американският президент Доналд Тръмп обтегна още повече търговските отношения с Китай, като обеща да наложи 10-процентни мита върху вноса на китайски стоки за 300 млрд. долара от 1 септември.

Същевременно търговската война засегна сериозно глобалната верига на технологичните доставки, като принуди Foxconn да преразгледа своята. Това и забавящото се търсене на големи телевизори и екрани е принудило мениджмънта на Foxconn да потърси купувач на завода, твърди един от източниците.

Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още