IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Broadcom запазва по-ниската си прогноза за годишните си приходи

Цената на акциите на компанията се понижи с 1,3% след обявяването на финансовия отчет

12:54 | 13.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Broadcom отчете умерен ръст на тримесечните приходи от продажби и потвърди прогнозата си за останалата част от фискалната година, подсказвайки, че търговската война между САЩ и Китай все още потиска търсенето на чипове, пише Bloomberg. Приходите за периода, завършил на 4 август, са нараснали с 9 на сто до 5,52 млрд. долара, обяви базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания. Ако се изключат някои елементи, печалбата е 5,16 долара на акция. За сравнение средната прогноза беше за 5,13 долара на акция печалба при 5,52 млрд. долара приходи, сочат данни, събрани от Bloomberg.

Broadcom заяви, че все още очаква приходите ѝ за фискалната 2019 г. да са в размер на 22,5 млрд. долара – по-ниска прогноза спрямо тази, която обяви през юни. Компанията вече не дава тримесечни прогнози. Вместо това обновява годишните си цели в края на всяко тримесечие.

В резултат от новините цената на акциите на компанията се понижи с 1,3% по време на следборсовата търговия.

Главният изпълнителен директор Хок Тан изгради компания за 100 млрд. долара чрез серия от придобивания, включително купуването на част от Symantec за 10,7 млрд. долара през август. Въпреки че Broadcom има изключителен обхват в технологичната индустрия, диверсификацията не я предпазва напълно от продължаващия търговски спор между САЩ и Китай, както и от поставянето на Huawei Technologies в черния търговски списък на Вашингтон. Тези фактори вече оказват негативно влияние върху бизнеса с чипове на Тан.

"Вярваме, че ще останем на тези нива заради сегашната несигурна обстановка“, коментира изпълнителният директор. В момента няма усещане за „скорошно бързо възстановяване“, свързано с решение за търговската война“, допълни той пред анализатори.

Около половината от чиповете, които Broadcom продава, са ползвани или в Китай, или изпращани във фабрики там, така че да бъдат ползвани при сглобяването на електроника, продавана по целия свят. Миналата година Huawei е донесла 900 млн. долара приходи от продажби на Broadcom, уточни Тан.

Позицията на компанията като голям производител на компоненти за Apple и Samsung Electronics означава, че поръчките ѝ ще бъдат разглеждани като показател за бъдещото търсене от част от най-големите производители на смартфони. Освен това тя е сред водещите доставчици на мрежови компоненти, ползвани от големи оператори на центрове на данни, като облачните подразделения на Google и Amazon.com.

Нетната печалба за фискалното трето тримесечие се е свила до 715 млн. долара, или 1,71 долара на акция, от 1,2 млрд. долара, или 2,71 долара на акция, година по-рано, обяви Broadcom.

Приходите на звеното за чипове са достигнали 4,4 млрд. долара през последния отчетен период. Те представляват 79% от общите приходи на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още