IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xiaomi влиза в 5G битката с нов телефон с огъващ се екран

Компанията предлага и класическо устройство, работещо с новото поколение мрежови технологии

15:54 | 24.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският технологичен гигант Xiaomi представи първите си смартфони, работещи с петото поколение мрежови технологии (5G) в Китай. Това се случи в момент, в който бившият най-голям производител на смартфони в азиатската страна се подготвя за битка с вътрешния си конкурент Huawei Technologies, предава Bloomberg.

На събитие в Пекин милиардерът и съосновател на Xiaomi Лей Дзюн представи поддържащия 5G Mi 9 Pro – най-новото предложение на Xiaomi в класическата ѝ продуктова линия. Освен това компанията показа новия си концептуален смартфон MIX Alpha, чийто дисплей се огъва около устройството.

Mi 9 Pro, който включва процесор Snapdragon 855+ на Qualcomm, разполага и със седем антени, за да осигури възможно най-бързата клетъчна връзка. Лей показа скорост от 2 гигабита в секунда в Китай. Началната цена на устройството е 3699 юана (520 долара), а моделът за 4299 юана ще е с максимален капацитет за съхранение от 512 GB.

Xiaomi пуска първите си два 5G телефона в страната точно преди празничния сезон, свързан с голямо пазаруване, като се надява на сезонен скок на търсенето.

"Все още сме номер четири в глобален мащаб според IDC, но ако погледнете отблизо можем да влезем в топ 3 с малко усилена работа“, коментира Лей на сцената, застанал пред слайд, показващ Samsung Electronics, Huawei и Apple, които изпреварват компанията му. „Пътят към глобален номер 3 не е толкова далече в момента“.

 

Концептуалният MIX Alpha разполага с екран, който се огъва на две места и обгражда устройството. На мястото на говорителите екранът вибрира, за да генерира звук, а системата от камери е вградена в черна лента на гърба на устройството. Смартфонът ще се предлага за 19 999 юана (около 2800 долара). Xiaomi си е поставила за цел да започне да го продава до края на тази година, в зависимост от това как напредва производството.

Напоследък Xiaomi стои на заден план на китайския пазар, където на Huawei, Vivo и Oppo се падат около 70% от всички продажби през тримесечието до юни, сочат данни на IDC. Базираната в Пекин компания сега се опитва да задържи четвъртата си позиция в Китай, борейки се с Apple, която миналия уикенд започна да продава своята серия iPhone 11.

Пускането на новите 5G телефони помага на Xiaomi да се присъедини към конкурентите си Huawei и Oppo в битката за привличането на първите потребители на 5G устройства в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още