fallback

Какво се крие зад новия „мистериозен проект“ на Apple?

Компанията повиши своя шеф по хардуера Дан Ричио до нова позиция, „фокусирана върху нов проект“

09:05 | 26.01.21 г.
Автор - снимка
Създател

Apple повиши своя ръководител на хардуерното направление Дан Ричио до нова позиция, „фокусирана върху нов проект“. Той ще докладва на главния изпълнителен директор Тим Кук, обяви концернът от Купертино в понеделник.

По-рано Ричио беше старши вицепрезидент на компанията за хардуерно инженерство, фокусирайки се върху физическите аспекти и електротехниката на продуктите на Apple, включително iPhone. Той е в „изпълнителния екип“ на Apple, който докладва на Кук от 2012 г.

Apple не споменава по какъв проект ще работи Ричио в съобщението си.

„Сега очаквам с нетърпение да правя това, което обичам най-много - да фокусирам цялото си време и енергия върху създаването на нещо ново и прекрасно, от което не бих могъл да се развълнувам повече“, казва Ричио в изявление.

Apple рядко обсъжда бъдещи продукти, но през последните години технологичният гигант работи върху електрически автомобили, както и върху устройства за виртуална и добавена реалност.

Джон Тернус ще поеме поста за Ричио. Преди това Тернус е бил вицепрезидент в Apple и през последните години отговорностите му растат. През миналата година той е бил ключовият представител на компанията по време на събитието за пускането на собствените ѝ процесори M1 за лаптопи и mac mini.

Ричио е вторият висш изпълнителен директор, който напусна ръководния екип на Apple през последната година, като същевременно остава в компанията в друга позиция. Фил Шилер, бившият старши вицепрезидент на Apple, бе назначен за Apple Fellow. Това означава, че той вече изпълнява ролята на висококвалифициран съветник след 33 години стаж в компанията. Шилер продължи да работи по App Store и Apple Events и отговаря директно пред Тим Кук. 

Главният оперативен директор Джеф Уилямс остава единственият мениджър в Борда, който е бил на тази позиция и при бившия главен изпълнителен директор и съосновател – покойният Стив Джобс. Всеки член на Борда по времето на Кук е повишен или нает от друга компания за мениджърския екип, откакто Кук бе назначен за главен изпълнителен директор през 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:28 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още