IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple работи с китайски доставчици за новия iPhone

Това е лоша новина за досегашните тайвански партньори на американския гигант

10:11 | 04.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Daniel Acker/Bloomberg</em></p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Apple работи с повече китайски доставчици за производството на най-новите модели iPhone, пише японският Nikkei, след като технологичният спор, произтичащ от търговската война със САЩ, подтиква Пекин да укрепи местните си фирми, предава Ройтерс.

Luxshare Precision Industry ще произведе до 3% от предстоящата серия iPhone 13, а две фирми, които придоби миналата година, ще доставят ключови компоненти и части за най-новите модели на Apple, допълва изданието, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Lens tech ще доставя метални корпуси, а Sunny Optical Tech Group ще достави обективи за предните камери, посочва вестникът в уебсайта си. BOE Tech Group също ще доставя компоненти.

Apple не е отговорила веднага на запитванията за коментар.

Luxshare спечели поръчки вместо тайванските си конкуренти Foxconn и Pegatron и ще започне производството на iPhone 13 Pro този месец, допълва изданието.

Ройтерс писа, че Foxconn е създала работна група, която да се бори с нарастващото влияние на китайския производител на електроника Luxshare, за да проучи дали компанията е подкрепена от някоя от службите на китайското правителство, наред с други опасения.

През юли Apple прогнозира забавяне на растежа на приходите си, след като глобалният недостиг на чипове се очаква да започне да засяга и производството на iPhone.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още