fallback

Работата от вкъщи помогна на Dell да надмине прогнозите за приходите си

Новите мерки за овладяване на коронавируса могат да дадат тласък на бизнеса на компанията

10:20 | 27.08.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Dell Technologies надмина пазарните очаквания за приходите за второто си тримесечие, след като насочването към хибридната работа запази голямо търсенето на нейните лаптопи, настолни компютри и облачни услуги, предава Ройтерс.

Хората по света продължават да харчат пари за компютърни устройства дори и след година, в която работеха от вкъщи. Данни на International Data Corp (IDC) показаха, че продажбите на персонални компютри са нараснали с 13% от април до юни, но темпът на растеж е бил много по-бавен спрямо миналогодишната лудост.

Въпреки че индустрията се сблъска с натиск от недостига на компоненти и проблеми с веригата на доставките, приходите на звеното за клиентски решения на Dell, в което попадат хардуерните ѝ устройства, са нараснали с 27% до рекордните 14,3 млрд. долара.

Подразделението ѝ за изчислителни облаци VMware е нараснало с 8% благодарение на поръчките на компании, които искат да намалят разходите и да разширят дигиталното си присъствие.

Общите приходи са се увеличили с 15% до 26,12 млрд. долара, надвишавайки средната прогноза на анализаторите за 25,53 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Отварянето на икономиките накара някои потребители да пренасочат разходите си към други сектори, а не за компютри. Но скорошният скок на броя на случаите на Covid-19 предизвика нови мерки и има шанс да засили търсенето на оборудване за работа от дистанция.

Нетната печалба на Dell е спаднала до 880 млн. долара, или 1,05 долара на акция, през тримесечието, завършило на 30 юли, спрямо 1,01 млрд. долара, или 1,37 долара на акция, година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:24 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още