IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nvidia се опитва да спаси сделката с Arm чрез отстъпки

Властите в ЕС трябва да преценят дали предложеното е достатъчно, за да гарантира нормална конкуренция

13:15 | 06.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Nvidia предложи отстъпки в опит да получи одобрение от антимонополните власти в Европейския съюз за своето придобиване на британския дизайнер на чипове Arm за 54 млрд. долара, сочат документи, подадени към Европейската комисия, предава Ройтерс.

Сделката, обявена от най-големия производител на видео карти и чипове с изкуствен интелект миналата година, предизвика опасения в индустрията за чипове за това дали Arm може да остане неутрален играч, лицензиращ интелектуална собственост на клиенти и конкуренти.

Органът по конкуренцията в ЕС, който не разкрива подробности за отстъпките, постави краен срок от 27 октомври за решението.

Сега той ще търси обратна връзка от конкуренти и клиенти, преди да реши дали да приеме въпросните отстъпки, да поиска по-големи или да започне четиримесечно разследване.

Nvidia заяви, че ще запази Arm като неутрален доставчик на технологии, тъй като има за цел да разсее притесненията на компании като Qualcomm, Samsung Electronics и Apple, които ползват услугите на придобитата компания.

Клиентите на Arm – Broadcom, MediaTek и Marvell, са поддръжници на сделката.

Arm, която е собственост на японската SoftBank Group, е основен играч на глобалния пазар на чипове. Неин дизайн захранва почти всеки смартфон по света, както и милиони други устройства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още