IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qualcomm спира да продава продукти на руски компании

Приходите от Русия и Украйна съставляват по-малко от 1% от общите приходи на компанията

09:57 | 17.03.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Qualcomm спира да продава продукти на руски компании

Американският производител на чипове Qualcomm Inc заяви в сряда, че е спрял да продава свои продукти на руски компании в съответствие с наложените от САЩ санкции след нахлуването на Москва в Украйна.

Действията на компанията бяха оповестени от нейния старши вицепрезидент по правителствените въпроси Нейт Тибитс в Twitter като отговор на коментар на украинския вицепремиер Михайло Федоров, предава Ройтерс. 

Настоявайки Тибитс да спре доставките за Русия, Федоров заяви, че продуктите на Qualcomm все още се предлагат в Русия и това „неволно дава възможност на тази страна да убива хиляди украинци".

В отговора си Тибитс заяви: „Това е невярно. Qualcomm призова за мирно разрешаване на руската агресия в Украйна, направи директни дарения на организации за оказване на помощ. Ние спазваме санкциите и законите на САЩ, не продаваме продукти на руски компании", каза той.

Като благодари за този ход, Федоров впоследствие предложи производителят на чипове да изпрати свои сателитни телефони за украинските спасители, ако иска да помогне. Въпреки че инвазията предизвика гнева на западните държави и доведе до спиране на дейността на няколко американски компании в Русия, Москва нарече действията си в Украйна „специална операция".

Приходите от Русия и Украйна съставляват по-малко от 1% от общите ѝ приходи, заяви Qualcomm на срещата на акционерите си по-рано този месец.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
wart
преди 2 години
Вие престъпници убихте милиони не вини а сега проливате " крокадилски сълзи" за Украйна която я " направихте " Втората Нацистка Германия а Първата също така я финансирахте и я подстрекавахте....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още