IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mate Xs 2 - новият флагман на Huawei с огъващ се екран

Компанията ще се фокусира върху шест основни области, включително корпоративни и автомобилни решения

16:03 | 23.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

Китайският технологичен гигант Huawei продължава да развива портфолиото си от устройства и прави нова смела крачка на пазара на смартфони с огъващи се екрани с новия Huawei Mate Xs 2. 

На събитието в Истанбул Huawei даде заявка, че ще се фокусира в шест основни области, включително иновациите в смартфони, устройства извън тази продуктова категория, HMS екосистемата, корпоративни решения, автомобилни решения и такива за умен дом.

Всичко това подчертава новата стратегия на технологичния гигант, който през последните години се бори с последиците от санкциите на САЩ. Сега той навлиза по-активно в други области, търсейки възможности за растеж.

Huawei Mate Xs 2

Акцентът в презентацията на Huawei беше новият смартфон с огъващ се екран на компанията – флагманът Mate Xs 2. Интересното при него е, че екранът се сгъва навън, а самото устройство е ултралеко (255 грама), с изключително тънък корпус. При разгъване 7,8-инчовият екран става гладък и предлага потапящо изживяване. Дисплеят е със 120 Hz честота на опресняване и с гъстота на пискелите 424 ppi, както и с резолюция 2480×2200.

Компанията не изневерява на традицията си да предлага добри камери за своите смартфони. В случая Mate Xs 2 включва основна 50-мегапикселова True Chroma камера, която поддържа новата Huawei XD Optics. Има и 13MP ултраширокоъгълна камера, както и 8MP телефото камера, гарантираща улавянето на детайли от разстояние. Селфи камерата пък е ултраширокоъгълна.

Телефонът разполага с батерия с капацитет 4600 mAh, като поддържа 66W ултрабързо зареждане с Huawei SuperCharge.

Обичайно сме свикнали да говорим за цвета на гърба на телефона, но при Mate Xs 2 цветът е скрит вътре, когато устройството е в сгънато състояние. При разгъване се вижда реалният гръб на телефона, а цветовете, които се предлагат, са лилаво, бяло и черно. Те допълват 3D Faberglass дизайна. От компанията обещават, че моделът е особено издръжлив, благодарение на специалната структура на екрана и иновациите в областта на разгъващия механизъм.

Ново от серията nova

Към портфолиото си от устройства от насочената към младежите серия смартфони nova се присъединяват два модела – nova Y70 и novaY90. И двете попадат в средния клас и са част от усилията на компанията да предлага лайфстайл устройства в различни ценови категории. Nova Y70 има 6000 mAh батерия, която изисква зареждане само два пъти седмично, а Y90 се зарежда до 50% само за 30 минути благодарение на 40W Huawei SuperCharge. С това компанията се опитва да даде по-голяма гъвкавост на потребителите. Y90 пристига с 6,7-инчов Edgeless FullView дисплей и много малка рамка. Nova Y70 пък е с 6,75-инчов FullView дисплей.

Huawei MateBook D16

Huawei продължава да разширява предложенията си и на пазара на лаптопи, като този път залага на предложение, подходящо за хората, които работят у дома. Става дума за Huawei MateBook D16 и D16s, които имат 16-инчов дисплей, подходящ за работа и извършването на много задачи едновременно. В сърцето на серията стои процесор Intel Core H-Series от 12-о поколение с TDP до 40W, двуканална RAM памет и високоскоростен SSD диск. Идеята на компанията е да заложи на хардуер, подходящ за хора, които имат натоварен работен ден, често правят много неща паралелно и търсят по-голямо удобство в домашния си офис.

Таблет с електронно мастило

Едно от необичайните предложения на събитието на Huawei е първият таблет на компанията с електронно мастило MatePad Paper. Устройството тежи 360 грама и е удобно за четене. Екранът му е 10,3-инчов Huawei FullView, а основната му задачата е да щади очите на потребителя, защото не излъчва обичайната синя светлина, която имаме при други устройства. Таблетът пристига в комбинация със стилуса M-Pencil, а усещането при писане е като при това на хартия. Подобно на други устройства с електронно мастило, и тук батерията издържа дълго - до четири седмици. MatePad Paper има 4GB RAM памет, 64GB вградена и разполага със страничен сензор за пръстови отпечатъци. 

FreeBuds Pro 2

И този път Huawei не пренебрегна аудио категорията, представяйки безжичните слушалки FreeBuds Pro 2. За тях компанията обещава изключително качество на звука, постигнато благодарение на тяхната DualSound System. Слушалките разполагат с първата в индустрията Triple MIC ANC TWS система, която може да осигури с 15% по-добро намаляване на шума в сравнение с предходния модел, като максимално може да се достигне 47dB ограничаване на шумове. Моделът поддържа три алгоритъма за динамична оптимизация на звука, като по този начин засича промените в силата на звука, както и специфичната структура на ушния канал при отделните потребители, за да адаптира предаването на звука спрямо това. Освен това алгоритмите позволяват и улавяне на промените в носенето в реално време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още