IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следващият iPad от начално ниво може да е без жак за слушалки

Визуализации показват и вероятно по-голям екран от сегашния 10,2-инчов модел преработена камера на гърба, напомняща на тази от iPhone X

14:39 | 05.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ако таблетът на Apple от начално ниво остане наистина без жак, потребителите ще трябва да ползват преходник, за да ползват жични слушалки. Снимка: <em>Bloomberg LP</em></p>

Ако таблетът на Apple от начално ниво остане наистина без жак, потребителите ще трябва да ползват преходник, за да ползват жични слушалки. Снимка: Bloomberg LP

Apple постепенно премахна жака за слушалки от цялата си гама iPhone и няколко модела iPad, като iPad Pro, iPad Air и iPad Mini. А сега компанията изглежда е готова да го елиминира изцяло от iPad: според предполагаемите визуализации на предстоящия редизайн на базовия модел 3,5 мм конектор е напът да изчезне и там. Не се вижда никъде в горната или долната част на устройството.

От MySmartPrice казват, че визуализациите са получени от производител на кутии, който работи върху аксесоари за бъдещия iPad от 10-то поколение. Това е съществен редизайн от класическия дизайн на iPad, който бе оставен до голяма степен недокоснат от години; Apple увеличи леко размера на дисплея през 2017 г. и направи други вътрешни хардуерни надстройки, но цялостният външен вид остана последователен.

Изглежда, че това е напът да се промени, като новият iPad споделя същата естетика на плоските страни като последните iPhone, iPad, 14-инчовия / 16-инчовия MacBook Pro и MacBook Air от 2022 г. Както 9to5Mac, така и MacRumors писаха за визуализациите. Но както винаги, третирайте тези лесно податливите на фалшификации изображения със здравословна доза скептицизъм.

Т. нар. хоум бутон остава наличен, което означава, че и големите рамки над и под дисплея. Екранът вероятно ще е по-голям от сегашния 10,2-инчов модел и преработена камера на гърба, напомняща на модула от iPhone X.

Обновеният iPad има USB-C порт, който ще завърши прехода за линията таблети на Apple. Тези визуализации показват и четири високоговорителя и това ни кара да се съмняваме в истинността - само iPad Pro в момента е оборудван с четири високоговорителя, така че ако това се случи, iPad от базовото ниво ще изпревари iPad Air и Mini по отношение на аудиото.

Това изглежда малко вероятно, но може да послужи и като оправдание на Apple за премахването на жака за слушалки от продукт, използван в много класни стаи, където поддръжката на достъпни кабелни слушалки би била значима. Това е решение, което няма да се хареса на много учители и родители. Ако все пак се реализира, ще можете да използвате адаптер USB-C към 3,5 мм като резервна опция.

iPad от 10-то поколение вероятно ще бъде обявен тази есен, въпреки че не е ясно дали новият дизайн ще дойде и с по-висока начална цена от сегашните 630 лв. Ще премахне ли Apple 3,5-милиметровия конектор от началния си iPad и ще остави ли Mac-овете да са единственият хардуер на компанията, който все още включва такъв? Вероятно ще разберем през следващите няколко месеца. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още