IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon представи нов базов четец Kindle за 99 долара

Компанията е направила известни подобрения спрямо предшественика му

15:25 | 14.09.22 г.
Снимка: Cayce Clifford/Bloomberg
Снимка: Cayce Clifford/Bloomberg

Amazon обяви нов базов електронен четец Kindle на цена от 99 долара, който има няколко подобрения спрямо преходния модел, пише CNBC.

Най-голямата промяна е в дисплея, който е много по-ясен от по-ранния Kindle, струващ 89 долара. На него текстът се вижда по-добре при четене, вместо да е леко размазан. Остротата на показваното вече отговаря на тази на по-скъпия Kindle Paperwhite, който се предлага за 140 долара.

Новият четец има и два пъти по-голяма памет, 16GB вместо 8GB, което трябва да е повече от достатъчно за повечето дигитални библиотеки. В устройството могат да се съхраняват хиляди книги.

Новият Kindle има и подсветка, но не разполага с някои от по-новите функции към нея, познати от Kindle Paperwhite, като опцията за промяна на баланса на бялото за по-голям комфорт при четене. Освен това устройството не е водоустойчиво.

Не на последно място, както при други актуализации на Kindle, като Paperwhite, Amazon е добавила по-нов USB-C вход за зареждане – най-често срещаната опция, използвана в теелфони с Android, таблетите на Apple и други. Входът заменя остарелия micro USB порт, който е все по-малко застъпен в устройствата през последните години.

Amazon представи и нов модел Kindle Kids с подобни подобрения. И двете устройства вече са налични за предварителна поръчка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още